Te sem tudsz ellenállni a puha túrógombócnak? Nem mindig sikerül olyan finomra, mint amilyet a vendéglőkben kapsz? A MOM Park Paulaner megosztotta velünk titkos receptjét, készítsd el ez alapján. A család minden tagjának ízlik majd.

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 8-10 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • tejföl
  • porcukor

Elkészítés:

A túrót törd át, majd keverd össze a tojással, a búzadarával és egy csipet sóval. Alaposan dolgozd össze. Pihentesd a hűtőben 2 órát. Utána formázz vizes kézzel nagyobb gombócokat, majd tedd forrásban lévő vízbe, és körülbelül 5 percig főzd. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, hagyd még egy-két percig a fazékban, majd szűrd le.

A vajat olvaszd meg, és rakd hozzá a zsemlemorzsát. Kis lángon állandóan kevergesd, amíg szép aranybarna nem lesz. Vigyázz, mert könnyen leég! Forgasd bele a lecsepegtetett gombócokat, és cukrozott házi tejföllel tálald.