A franciák nagy kedvence, a puha clafoutis, átmenet a palacsinta és a piskóta között. 

A pihe-puha édességbe jól illenek a most frissen szedhető bogyós gyümölcsök, a málna, az eper, az áfonya, a cseresznye vagy éppen a meggy. A tejpite langyosan és hidegen is ellenállhatatlan. Mivel szinte képtelenség elrontani, kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak bele. Ez a süti még egy-két nap múlva is puha lenne, ha el nem fogyna.

Clafoutis

Hozzávalók:

  • 30 dkg gyümölcs (jelenleg cseresznye)
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A cseresznyét mosd meg, és magozd ki. Figyelj, hogy csak egészséges szemek kerüljenek a sütibe. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát, majd dolgozd hozzá a tojást. A tejet és a tejszínt kisebb adagokban öntsd a masszához. A palacsintánál kicsit sűrűbb tésztát kell kapnod.

Egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy piteformába. Rakd a masszába a gyümölcsöt, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30-40 perc alatt. Ha a teteje szép piros, a belseje pedig szilárd, kiveheted a sütőből. Tálaláskor kínálj hozzá fagyit, vagy szórd meg porcukorral.

Ezt a meggyes sütit se hagyd ki!

A mennyei meggyes-joghurtos kevert süti receptje – Bögrés változat