A világ egyik legfinomabb édessége, a nutella nélkül lehet élni, de nem érdemes. Te is így gondolod? Annyira népszerű, hogy február 5-én külön világnapja van. Ünnepeld meg te is egy fantasztikus nutellás csokis keksszel. Ezért a receptért a család apraja-nagyja rajong majd.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg étcsoki
5 evőkanál nutella
20 dkg cukor
15 dkg vaj
1 tojás
1 tojássárga
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Keverd össze nutellát, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a szobahőmérsékletű vajat. Add hozzá a tojást és a tojássárgát, majd jól dolgozd össze. Adagold hozzá a szódabikarbónával és sütőporral elegyített lisztet, keverd hozzá a kis kockákra vágott étcsokit. Akkor jó, ha a massza homogén.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy evőkanállal halmozd bele a masszát. Nyomkodd meg a kekszeket. Nem árt, ha kicsit nagyobb távolságra rakod egymástól a tésztát, mert sütés közben tovább nőnek.
Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd a kekszet szép pirosra körülbelül 10-15 perc alatt.