Nincs az a gyerek, aki a triplacsokis muffinnak ellen tudna állni. Ráadásul a világ egyik legegyszerűbb édessége, és bő fél óra múlva már az egész család eheti. Ha túl sok csoki van otthon, bátran használd fel ebbe a csodás sütibe. A kicsit megolvadt csokidarabkáktól még élvezetesebb. Gyerekzsúrokra, ünnepekre is bátran ajánljuk.

Hozzávalók

  • 175 g liszt
  • 175 g vaj
  • 175 g cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 4 teáskanál tej
  • 75 g tejcsoki
  • 75 g étcsoki
  • 75 g fehércsoki

Elkészítése

Keverd össze alaposan a vajat és a cukrot. Ha már kezd fehéredni, add hozzá a tojást, majd a tejet. Egy másik edényben vegyítsd a sütőport és a lisztet, és több részletben forgasd a tojásos keverékhez. Ha a massza homogén, a kis darabokra vágott csokikat is rakd hozzá. Ekkor már csak spatulával kevergesd a tésztát.

A muffinsütőt béleld ki kapszlikkal, és töltsd meg mindegyiket háromnegyedig a masszával. Azért ne tele, mert a tészta sütés közben tovább nő. Rakd előmelegített sütőbe, és süsd meg 20-25 perc alatt. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát, tehát egy tűt vagy hegyes kést szúrj az egyik muffinba. Ha üresen húzod ki, egész biztos, hogy elkészült. Ha tapad hozzá massza, süsd még egy kicsit.