Most már végre viszonylag olcsón juthatsz meggyhez. Használd ki, és süss belőle joghurtos kevert sütit. Nagy előnye, hogy egyszerűen és gyorsan összedobod, és nem kell sokáig járatni a sütőt a nagy kánikulában. A tészta puha, szaftos lesz, és napokig az is maradna, ha rögtön el nem fogyna. A mérce ezúttal a joghurtos pohár.

Meggyes-joghurtos kevert süti

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 2.5 bögre liszt
  • 2 bögre joghurt
  • 1 bögre cukor
  • fél bögre olaj
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Elkészítés menete:

A tojásokat keverd ki jó alaposan a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a joghurtot és az olajat. Reszeld hozzá a citrom héját, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan dolgozd a masszát csomómentesre.

Egyengesd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg a megmosott, kimagozott meggyel. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a gyümölcs a süti aljába, forgasd kevés lisztbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Tálaláskor szórd meg porcukorral.