Jöhet számtalan új kedvenc, brownie, muffin, macaron, a békebeli kókuszkockát képtelenség megunni. Bármilyen alkalomra ideális, és szinte biztos, hogy az utolsó falatig elfogy. Az igazi kókuszkocka nem sima piskótából készül, hanem puha, mézes tészta az alapja. Pont ezért nem szárad ki sokáig, így előre is bátran elkészítheted.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez: 

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 evőkanál tej
  • 4 dkg kakaópor

A forgatáshoz:

  • 20 dkg kókusz

Elkészítése: 

A vajat keverd ki jól a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel. Ha sima, öntsd hozzá a tejet, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit, és egyengesd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta könnyen összeeshet. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát, azaz szúrj a tésztába egy hegyes tűt vagy kést. Ha nem lesz ragacsos, biztosan elkészült. A sütőből kivéve hűtsd ki teljesen.

A krémhez a vajat keverd össze a porcukorral, a kakaóval és a tejjel. Kis lángon, kevergetve melegítsd össze, de ne forrald. Ha szereted, rumaromát is adhatsz hozzá.

A kihűlt tésztát vágd fel tetszőleges méretű kockákra, majd egyesével, villával mártogasd a kakaós keverékbe. Arra ügyelj, hogy ne áztasd el a kockát. Végül forgasd meg a kókuszreszelékben. Pihentesd tálalás előtt legalább két-három órát. Száraz, hűvös helyen tárold.

A kókusztekercs is a kedvenced volt? Idézd fel vele a vásárok hangulatát, vagy készítsd el gyerekzsúrra, de bármilyen ünnepre ideális! 

Retró kókusztekercs: gyerekkorod óta nem ettél ilyen finomat

Fotó forrása: www.pixabay.com

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg barátaiddal!

Ne maradj le többi írásunkról sem, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!
Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/anyanetmagazin/