A Kocka Kiállítás LEGO® Modellekből Lengyelország és Csehország után végre Magyarországra is megérkezett. A világ legnagyobb felépített Titanic modellje, több mint 100 fantasztikus, LEGO kockából megalkotott építmény és izgalmas kocka játszótér is várja az érdeklődőket a budaörsi Kids Fusion Élményközpontban.

 A legnagyobb magyarországi LEGO kiállítás szervezői 3000 m²-es területen, elképesztő LEGO élményekkel szórakoztatják a gyermekeket és a felnőtteket 2017. március 14 és június 18 között.

Titanic

A kiállítás igazi sztárja az 1:25 méretarányban felépített, élethű Titanic modell. Az építmény több mint 11 méter hosszú, és 3 méter magas. A LEGO Titanic rendkívüli precizitással, az eredeti hajó méreteit és gondosan kidolgozott részleteit figyelembe véve készült. Csodáljátok meg az elképesztő építményt, és lessetek be a hajó belsejébe, hogy láthassátok annak apró részleteit!

  A Star Wars univerzum

A kiállítás büszkesége a több mint 50 darabos Star Wars gyűjtemény. A több tízezer LEGO építőelemből felépített Csillagromboló mellett Joda mesterrel, az Ezeréves Sólyommal, a Halálcsillaggal, Darth Maullal, az R2-D2 LEGO modelljével és sok más izgalmas Star Wars építménnyel is találkozhatsz.

A valaha élt legmagasabb ember

A kiállításon helyet kapott a világtörténelem legmagasabb embere, a 272 cm magas Robert Wadlow LEGO modellje is. Az életnagyságú építmény megalkotása során semmilyen belső tartószerkezetet nem használtak Wadlow megálmodói. A gigantikus modell több mint 100 000 építőkockából áll.

Sportcsillag LEGO kockákból

A teniszvilág egyik legikonikusabb alakja, Martina Navratilova modellje több mint 50 000 LEGO kocka felhasználásával készült el. A 172 cm magas építmény élethűen visszaadja a rendkívüli cseh sportolónő alakját: a teniszruhája mellett a védjegyévé vált aranykeretes szemüvegét is részletesen ki van dolgozva.

Interaktív Európa térkép

A kizárólag LEGO kockák felhasználásával készült óriási, interaktív Európa térkép megmutatja az országok határait és azok fővárosait, valamint a térképen Európa hercegségei is helyet kaptak. A modellnek hála, a legfiatalabb látogatók földrajzi ismereteiket is bővíthetik.

Az emberi test

Légy részese egy nem mindennapi biológiaórának: a kiállítás részeként az emberi test működésébe is betekintést nyerhetsz. A kizárólag LEGO kockából megépített szervek, – mint például a fej, a szív, a légző- és emésztőszervek – megkönnyítik és játékosabbá teszik a tanulást. A lenyűgöző modellek segítségével a legkisebbek megismerhetik az emberi szervezet működését, a nagyobbak pedig leellenőrizhetik korábban megszerzett tudásukat.

Hangszerek

Az oktató makettek számos hangszert hívnak életre, mint például a gitárt, harmonikát, hegedűt, trombitát és különféle ütőhangszereket. A kiállításon nemcsak megnézheted, hanem meg is hallgathatod a nem mindennapi hangszereket.

Neptun hadihajó

A modell élethűen megjeleníti az 1986-os Kalózok című Roman Polanski film ikonikus spanyol gályáját. A filmpremier idején ez a hajó volt a valaha felhasznált legdrágább filmes kellék. A modell hossza 170 cm, magassága 130 cm, szélessége pedig 50 cm.

A horda támadása

Ez az óriási építmény azt mutatja be, hogyan támadják meg a barbár hordák a sárkány várát, valamint a városlakók mindennapi életébe is betekinthetünk.  A makett 3500 minifigurája között a városlakók, kereskedők és tengerészek mellett különféle háziállatok és sárkányok is helyet kaptak. Továbbá rengeteg fegyvert, többek között ostromgépeket is megtekinthetnek a látogatók.

 További látnivalók

A kiállítás ötvözi a játékot és a tanulást. A kiállítási darabok a mesék és filmek jól ismert alakjai mellett történelmi eseményeket, legendás helyeket, és híres épületeket elevenítenek meg. Felejthetetlen szórakozást biztosítanak a LEGO kockákból felépített vasúti modellek és az óriási LUNA PARK. A soha nem látott, egyedi építmények olyan ikonikus történeteket varázsolnak elénk, mint például az Indiana Jones vagy az Avatar jól ismert jeleneteit. Az alkotóknak hála, a szemünk előtt kel életre az ókori Forum Romanum, egy óriási repülőtér az I. és II. világháború repülőivel, valamint olyan hírességek elevenednek meg előttünk LEGO mozaikokból, mint Bob Marley, Jim Morrison, vagy Barack Obama. A modern technológia szerelmesei is jól fognak szórakozni: a kiállításon a programozható LEGO robotok mellett LEGO Technic építményekkel is találkozhatnak.