Varázsold a népszerű brownie-t ünnepivé, tálald karácsonykor az alkalomhoz illően! Ha eddig csak magazinokban, weboldalakon láttad ezt a csodás sütit, most végre szánd rá magad, és készítsd el. Ha van jól bevált recepted, azt is használhatod, de ebben a brownie-ban sem fogsz csalódni!  Abban biztos lehetsz, hogy pillanatok alatt eltűnik a tányérról.

Karácsonyfa brownie

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 14 dkg liszt
  • 4 tojás

Díszítéshez:

  • 10 dkg porcukor
  • ételfesték
  • cukrok
  • ropi

Elkészítése:

Nagyon fontos, hogy jó minőségű, legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokit használj. A kisebb darabokra vágott vajat és a csokit rakd egy tűzálló edénybe, és vízgőz felett olvaszd össze, majd keverd hozzá a cukrot. Ezt követően tedd félre hűlni. Amikor a massza langyos, egyesével add hozzá a tojásokat, és részletekben adagold hozzá a lisztet is.

A masszát egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Vigyázz, ne süsd túl a tésztát! Akkor is kiveheted, ha a tűpróba során a tűre tapad kevés massza. Amikor teljesen kihűl, vágd háromszögekre.

A mázhoz az átszitált porcukrot keverd el kevés ételfestékkel, majd rakj hozzá annyi vizet, hogy sűrű masszát kapj. Töltsd át nyomózsákba, és díszítsd a fenyőfát, még cukorkákkal is megszórhatod. Szúrhatsz bele ropit vagy akár nyalókat.

Ezeket a sütiket is próbáljátok ki idén karácsonykor!

Puha, lekváros linzerkarika a nagyi receptje szerint: ha ezt betartod, tökéletes lesz

Igazi boszorkányos mézeskalács: nagyon puha és szuperfinom