Varázsold a népszerű brownie-t ünnepivé, tálald karácsonykor az alkalomhoz illően! Ha eddig csak magazinokban, weboldalakon láttad ezt a csodás sütit, most végre szánd rá magad, és készítsd el. Ha van jól bevált recepted, azt is használhatod, de ebben a brownie-ban sem fogsz csalódni! Abban biztos lehetsz, hogy pillanatok alatt eltűnik a tányérról.
Karácsonyfa brownie
Hozzávalók:
A tésztához
- 25 dkg cukor
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 14 dkg liszt
- 4 tojás
Díszítéshez:
- 10 dkg porcukor
- ételfesték
- cukrok
- ropi
Elkészítése:
Nagyon fontos, hogy jó minőségű, legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokit használj. A kisebb darabokra vágott vajat és a csokit rakd egy tűzálló edénybe, és vízgőz felett olvaszd össze, majd keverd hozzá a cukrot. Ezt követően tedd félre hűlni. Amikor a massza langyos, egyesével add hozzá a tojásokat, és részletekben adagold hozzá a lisztet is.
A masszát egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Vigyázz, ne süsd túl a tésztát! Akkor is kiveheted, ha a tűpróba során a tűre tapad kevés massza. Amikor teljesen kihűl, vágd háromszögekre.
A mázhoz az átszitált porcukrot keverd el kevés ételfestékkel, majd rakj hozzá annyi vizet, hogy sűrű masszát kapj. Töltsd át nyomózsákba, és díszítsd a fenyőfát, még cukorkákkal is megszórhatod. Szúrhatsz bele ropit vagy akár nyalókat.
Ezeket a sütiket is próbáljátok ki idén karácsonykor!
Puha, lekváros linzerkarika a nagyi receptje szerint: ha ezt betartod, tökéletes lesz