A legtöbb boltban méregdrágán juthatsz hozzá a különféle kandírozott gyümölcsökhöz. Otthon sokkal  olcsóbban elkészítheted, ráadásul jó móka, főleg karácsony előtt. Felhasználhatod muffinokba, gyümölcskenyérbe és  kevert sütikbe. Csokiba mártva önmagában is remek csemege, sőt ajándéknak is tökéletes. Kandírozáshoz lehetőleg vastag héjú narancsokat válogass.

Kandírozott narancshéj:

Hozzávalók:

  • 2 narancs
  • 2 bögre víz
  • 1 bögre cukor

Forgatáshoz:

  • 20 dkg cukor

Elkészítése:

A narancs héját nagyon alaposan mosd meg, kicsit meg is dörzsölheted, majd töröld szárazra. Hámozd meg, és a héjat egy éles késsel vágd körülbelül 10X1 centis csíkokra. Egy lábosban forrald fel a vizet a cukorral, és rakd bele a narancshéjat. Kis lángon, fedő alatt főzd 45-50 percig. Ha a narancshéj puha és kicsit már átlátszó, kiszedheted a vízből.

Csepegtesd le, majd terítsd szét egy rácson. Várd meg, míg kihűl és megszárad. Legjobb, ha másnap forgatod meg a cukorban, majd szárítsd még egy éjszakán keresztül. Jól záródó dobozban, hideg helyen egy hónapig is eláll.

A kandírozott narancshéj mellett ez is remek karácsonyi gasztroajándék lehet:

A legfinomabb házi Bailyes: tudjuk, mit iszol idén karácsonykor

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés