Búcsúztasd úgy a farsangot, ahogy az angolok, tarts palacsintanapot!
Régi hagyomány, hogy húshagyó kedden  a megmaradt tojásokból, vajból, zsírból palacsintát készítenek. Sokféle fesztivál is kapcsolódik a kicsik és a nagyok népszerű édességéhez. Ez az utolsó lehetőség mindenféle finomság fogyasztására, hisz szerdán megkezdődik a nagyböjt. Ennek a duci, puha, amerikai változatnak képtelenség ellenállni. Főleg, ha a palacsinta tésztájába kakaót is keversz, és csokiöntettel kínálod.

Kakaós tésztájú palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • vaj a sütéshez

Az elkészítés menete: 

A tojást üsd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, majd mehet bele a szódabikarbónával, a kakaóval és a sóval elkevert liszt, végül részletekben a tejet is öntsd hozzá. Dolgozd csomómentesre a tésztát.

Egy serpenyőben hevíts kevés vajat, és kanalazz bele a masszából. Ezek a palacsinták általában kisebbek, mint amiket megszoktunk. Így egyszerre akár több darabot is készíthetsz. Kend meg csokikrémmel, de Nutellával vagy gyümölcsökkel is kitűnő. Még finomabb, ha a palacsintákat kettévágod, és megtöltöd a krémmel.

Fotó forrása: www.freepik.com

Húshagyó kedd elképzelhetetlen fánk nélkül. Íme, négy remek változat! Egyszeűbbet és nehzebbet is mutatunk. 

A szalagostól a pofonegyszerű túrós változatig: 4 mennyei fánk húshagyókeddre