A kagyló alakú, aprócska süti a franciák kedvenc édessége. Légies, pihe-puha, akár a piskóta és nagyon elegáns. A királyi udvarokban is nagy népszerűségnek örvendett, és most is mindenki odavan érte, aki megkóstolja.
Számtalan változatban készítik, vaníliával, citrommal, csokival vagy épp kakaóval. Ha fokoznád az élvezetet, a sütit még olvasztott csokiba is márthatod.

Kakakós madeleine

Hozzávalók:

20 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
4 evőkanál víz
3 db tojás
2 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítése:

A tojásokat üsd egy tálba, dolgozd össze a cukorral, a vaníliával és az olvasztott vajjal. Amikor már habos, forgasd hozzá a kakaó, a só és a liszt keverékét. Ha sima a massza, öntsd hozzá kanalanként a vizet.

A formát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és kanalazd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Várd meg, míg kicsit hűlnek a sütik, utána szedd csak ki a formából.

Fotó: www.freepik.com

Ha szeretnél még jasonlóan egyszerű és finom sütit kipróbálni, a csokis pöfeteget se hagyd ki! 

Csodás csokis pöfeteg, avagy az egyik legegyszerűbb keksz