Ha szereted a sült krumplit, ezért a töltött változatért különösen odaleszel.

Ropogós külső, puha belső, megannyi töltelék: a jacket potato Angliában elképesztően népszerű étel. A pubok kedvencét otthon is pofonegyszerűen, kevés munkával összedobhatod. Olcsó, rendkívül változatosan elkészíthető. A sima sajtos verziótól a chilis babosig sokféleképpen kipróbálhatod.

 Töltött sült krumpli

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • zöldfűszer

Elkészítése: 

Válogass össze fejenként egy-két nagyobb, egészséges krumplit. Alaposan mosd meg, dörzsöld meg a héját, megpucolni nem kell. Szurkáld meg villával több helyen, majd kend be az olívaolajjal, és szórd meg sóval. Ha grillen, vagy szabadtéren sütöd, csomagold folpack fóliába, különben helyezd közvetlenül a sütőrácsra. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd körülbelül egy órán át. A sütési idő a krumpli fajtájától függően változhat, lehet akár 80 perc is.

Ha puha, vedd ki a sütőből, és a tetejét vágd be kereszt alakban. Rakd bele a tölteléket. Ez lehet tejföl, bacon, sonka, hagyma, tehetsz bele zöldségeket, zöldfűszereket is. A tetejét szórd meg sajttal. Érdemes pár percre visszatenni a sütőbe. Melegen tálald.

A héjában sült, töltött krumpli mellé egy pohár forró ital is jólesik. Íme, a nagy kedvencek!

Lékmelengető forró italok hideg napokra: a család kedvencei