Egyszerű isteni desszert, és hűsítő leves. A kánikulában talán Te is szívesebben készítesz hideget. Ha nem ismered a sárgadinnyés levest, feltétlenül próbáld ki!

Hozzávalók:

  • 2 sárgadinnye
  • 1 liter tej (pasztőrözött)
  • 1dl tejszín
  • porcukor
  • fahéj
  • vaníliás cukor
  • citromlé

Elkészítés:

A dinnyét vágd ketté, majd kapard ki a magját. A dinnye belét kanalazd ki. (A kikanalazott darabokból tegyél félre!) A maradék dinnyebelet hideg tejjel turmixold össze, ízesítsd porcukorral, vaníliás cukorral, csipet fahéjjal és néhány csepp citromlével. Turmixolás után keverd bele a tejszínt, majd a kikanalazott sárgadinnye-gömböcskéket. Akár a dinnye héjába adagolva tálalhatjuk a levest, mindenképp hidegen tálaljuk.