A kuglóf a legtöbb családban nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Ha szeretnéd követni a hagyományokat, de nem lesz sok időd a sütésre, főzésre, a kelt tészta helyett ezt készítsd el. A márványkuglófot pár perc alatt lekevered, a munka többi részét elvégzi helyetted a sütő. Ha fokoznád az élvezetet, öntsd le csokimázzal, és díszítsd csokitojással, cukrokkal. A locsolók is örülni fognak, ha ezzel a sütivel kínálod őket.

Márványkuglóf recept

12 szelethez

Hozzávalók:

  • 26 dkg finomliszt
  • 24 dkg cukor
  • 14 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál rum
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd habosra a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a citrom reszelt héját és a rumot. A lisztet vegyítsd a sütőporral, majd a tejjel felváltva keverd a tojássárgás masszához.  A tojásfehérjét verd kemény habbá a sóval, és laza mozdulatokkal forgasd a tésztához.  Vedd ketté, és keverd a kakaót az egyik felébe.

A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a sárga masszát. Kanalazd rá a kakaósat, és a kanállal kicsit keverd össze a kétféle tésztát, azaz márványozd. Tedd a kuglófot előmelegített sütőbe, és 170 fokon 50-60 percig. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Tehát szúrj a tésztába egy tűt vagy fogvájót. Ha nem marad rajta massza, kiveheted a sütőből.

Ezt se hagyd ki: villámgyors répatorta mascarponés krémmel:

A legfinomabb répatorta pofonegyszerűen, mascarponés krémmel