A házi fagyi legalább olyan jó, mint a bolti, ráadásul nincs szükség hozzá semmi extrára. A joghurtos változat mindig nyerő. Végre egyre több gyümölcs közül válogathatsz, eperrel, málnával, áfonyával is isteni. Ezt nyugodtan adhatod a gyermekednek, hisz nincs benne mesterséges színezék. Érdemes legalább egy éjszakán át a fagyasztóban tartani.

Házi gyümölcsfagyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg gyümölcs
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A gyümölcsöt alaposan mosd meg, majd turmixold össze botmixerrel. Ha szereted benne a gyümölcsdarabokat, ne törd össze teljesen. Add hozzá a joghurtot, azzal is krémesítsd, majd tégy hozzá ízlés szerinti cukrot. Ennek mennyisége változhat attól függően, milyen édes a gyümölcs.
Tedd jól zárható dobozba, vagy töltsd formákba. Utóbbit a gyerkőcök különösen imádják. Rakd a hűtőbe egy éjszakára. Ha dobozba töltöd a fagyit, többször keverd át. Tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki a hűtőből. Kínáld tejszínhabbal, rolettivel, szórd meg cukorkával.
Még krémesebb lesz, ha tejszínt is adsz hozzá, illetve kevés citromlével, vaníliával is turbósíthatod.

Még több hűsítő! Jól jönnek a kánikulában!

Ezekkel dobd fel a limonádét: gyümölcsös, fűszeres jégkockák és egyéb variációk