A Bailyes mindig nyerő, de az ünnepi asztalon különösen fontos helye lehet. A saját készítésű ital is ugyanolyan finom, mint a sokkal drágább bolti változat. Sőt, így a csomagolásnál is elengedheted a fantáziádat.

Hölgyeknek és uraknak is remek ötlet a házi Baileys. Garantáltan mindenki örömmel készíti és fogyasztja. Ráadásul nagyon egyszerű dolgod lesz vele. A tojástól a Baileys még selymesebbé válik. Semmiképpen ne használj hozzá cukrászhabot, mert akkor nagyon sűrű lesz.

Hozzávalók:
6 evőkanál porcukor
3 dl főzőtejszín
2 dl rum vagy vodka
1 csomag vaníliás kapucsínópor
1 csomag ír kapucsínópor
1 tojás

Elkészítés:
A magasabb zsírtartalmú, nem növényi alapú tejszínt és a tojást keverd jól össze gépi habverővel, majd add hozzá a rumot, a kétféle kapucsínóport és a porcukrot. Dolgozd homogénné, majd kóstold meg, és szükség esetén adj még hozzá cukrot. Ha kész, adagold a házi italt dekoratív üvegekbe, és hideg helyen tárold. Közben néha rázogasd meg.

Ezt is próbáld ki!

 

A tökéletes forralt bor receptje: illatos és fűszeres

Forró, fűszeres teapuncs: ezt a gyerekek és a kismamák is megihatják