Sosem volt még ilyen menő az egészséges répa! Gyorsan és egyszerűen fantasztikus fogást varázsolhatsz belőle.
Fűszerekkel megbolondítva isteni, a sütőben megkaramellizálódik, tehát még édesebb lesz.

Kínálhatod húsok mellé, de parmezánnal megszórva, mártogatósként egészséges nassként is számításba jöhet. Ilyen formában a finnyás gyerekek is megeszik. Változatosan elkészítheted, a legegyszerűbb olívaolajban elkevert sóval, borssal ízesíteni. A fokhagyma vagy a chili, a zöldfűszerek is sokat dobnak rajta, de mézes keverékkel leöntve is isteni. Még izgalmasabb lesz, ha színes vagy bébirépából készíted.

Hozzávalók: 
– 1 kg sárgarépa
– 3 teáskanál olívaolaj
– 2 gerezdfokhagyma
– só
– bors

Elkészítése:
A sárgarépát pucold meg, a nagyobb darabokat vágd két vagy három részre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel. Jól illik hozzá a rozmaring, a petrezselyem vagy a kakukkfű is. Locsold meg a répákat a fűszeres keverékkel, a kezeddel kicsit forgasd össze. Figyelj, hogy mindenhova jusson az olívás elegyből. A fokhagymát akár egészben is rakhatod a tepsibe.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha túl gyorsan pirulna, rakj a tepsire fóliát.

A bulgurral töltött paprika sem terheli meg a gyomrot, finom és egészséges. Nézd meg, hogy készül pontosan!

Finom, színpompás és egészséges: bulgurral töltött paprika életmódváltóknak is