Kóstoltad már a sütőtököt kávéba keverve, fahéjjal, vaníliával megbolondítva? Ha nem, muszáj mielőbb kipróbálnod. Ezzel még a Starbucks dolgozói is elégedettek lennének. A mézeskalács-fűszerkeverék helyett rakhatsz bele fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót. Érdemes kipróbálni madulatejjel is. Majszolj hozzá kekszet, a karácsonyi időszakban mézeskalácsot, remekül illik hozzá!

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 0.5 dl erős kávé
  • 3 evőkanál sütőtökpüré
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat

A fűszeres sütőtökös latte elkészítés:

Egy kisebb lábosban keverd össze a sütőtökpürét a tejjel, a cukorral, a mézeskalács-fűszerrel, a vaníliával, és kis lángon kezdd melegíteni. Akár mikrózhatod is 35-40 másodpercig. Amikor kicsit hűl, mixerrel krémesítsd. Öntsd dekoratív pohárba előbb a sütőtökös-tejes keveréket, csorgasd rá á a kávét. A tetejére rakhatsz még habosított tejet vagy tejszínt, és megszórhatod fahéjjal.

Még több csodás meleg ital

Nutellás forró csoki – a legfinomabb téli ital