A Fanta vagy üdítős szelet évtizedek óta népszerű. Bolondultunk érte gyermekként, és most csemetéink is imádják. Egyszerű, mutatós és kiadós, amit sokan ünnepi alkalmakra is elkészítenek. Ha nem szereted a vajat, helyettesítsd két deci tejszínnel. Mirandával vagy bármilyen szénsavas üdítővel kipróbálhatod.

Fanta szelet

A tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 dl olaj
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Tetejére

  • 7 dl szénsavas narancslé
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 2 evőkanál cukor

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá négy evőkanál cukorral. A sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a maradék három evőkanál cukorral, és add hozzá az olajat. Dolgozd több részletben a habhoz, majd forgasd hozzá fakanállal a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. A csomómentes masszát egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.

Amíg a kakaós piskóta megsül, a túrót nyomkodd meg jól villával, keverd hozzá a vajat, a kétféle cukort, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Ha a piskóta kihűl, kend rá egyenletesen a túrós tölteléket.

A tetejéhez öntsd egy kisebb lábasba a pudingport, és keverd el a cukorral. Öntsd fel a szénsavas üdítővel. Kis lángon, folyamatos kavargatva melegítsd három-öt percig. Akkor jó, ha a massza fényessé és sűrűbb állagúvá válik. Várj 10-15 percig, majd öntsd vagy kanalazd a túrós töltelékre. Tedd a hűtőszekrénybe legalább három órára. Még jobb, ha egész éjszakán át pihenteted, hogy a teteje jól megkössön, az ízek pedig összeérjenek.

Ha szereted a házias finomságokat, ezt a boci sütit is feltétlenül készítsd el!

 

A legfinomabb boci süti receptje: családi kedvenc lesz