Eper, eper és eper: önmagában, sütibe, palacsintába, mindegy, bármilyen formában jöhet. Főleg most, hogy már a hazait is élvezhetjük. Piskótába ugyanolyan jó, mint lágy, krémes sajttortába. Utóbbi nagy előnye, hogy melegben sem macera összedobni, hisz nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt. Érdemes kapcsos tortaformában készíteni, hogy könnyebb legyen kivenni a formából. Ezt a receptet bátran ajánljuk.

Epres sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 15 dkg keksz
  • 7 dkg vaj

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 2.5 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 20 dkg eper
  • 1 csomag epres tortazselé
  • 1.5 víz

Elkészítése:

A kekszet daráld le, a legegyszerűbb, ha késes robotgépbe teszed. Keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha nem elég édes, rakj hozzá egy-két evőkanál cukrot. Nyomkodd a masszát egyenletesen egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába, és figyelj, hogy az oldalára is kerüljön. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.

A tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A mascarponét keverd ki jól a cukorral, és forgasd hozzá a tejszínhabot. Egyengesd a kekszes alapra, és tedd a hűtőbe egy-két órára.

A tetejére az epert csumázd le, mosd meg alaposan, majd csepegtesd le. A zseléhez a vizet keverd össze a tortazselével. Ha sima, kezdd melegíteni. Amikor eléri a forráspontot, húzd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Rakd ki a tortát ízlésesen az eperszemekkel, és öntsd rá a zselét. Tedd a hűtőbe még három-négy órára.

A mascarponés-epres piskótatekercs is mennyei. Néhány trükkel a tésztát könnyen feltekered, és nem fog megtörni.

Könnyed, mascarponés, tejszínes krémmel töltött piskótatekercs: mennyei finomság