Az eperből rengeteg csodás finomságot készíthetsz, a muffinért a gyermekek ugyanúgy rajonganak, mint a felnőttek. Villámgyorsan összedobod, illatos, omlós, és abbahagyhatatlan. Ebből a mennyiségből körülbelül 24 nagyobb muffint kapsz. Ha ízlik a tészta, próbáld ki más bogyós gyümölccsel is.

Epres muffin

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 35 dkg eper
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés ideje: 35 perc

Elkészítés módja:

Vegyítsd a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben keverd szinte fehéredésig a tojást és a cukrot, majd add hozzá a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat és a tejet. Finom mozdulatokkal forgasd hozzá a lisztet, végül pedig add hozzá az alaposan megmosott, kicsumázott epret.

Kanalazd a homogén masszát kapszlikkal bélelt muffinformákba. Ne töltsd meg teljesen, csak háromnegyedig, mert a tészta sütés közben szépen megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát, tehát szúrj egy muffinba tűt vagy hegyes kést. Ha üresen húzod ki, elkészült. Ha tapad hozzá massza, süsd még néhány percig. Hagyd a süteményeket a rácson kihűlni, utána szedd csak le a kapszlikat.  Porcukorral megszórva kínáld.