Amikor a boltban és a piacon mosolyognak rád az eperszemek, te pedig fázol a télies hidegben, készítsd el ezt a csodás forró csokit! Biztosan szebb színben látod a világot, és az egész családot feldobod vele. A recept különlegessége, hogy fehér csokiból készül. Ez a mennyiség négy bögréhez elegendő.

Epres forró csoki

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 20 dkg fehér csoki
  • 3 bögre tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tejszínhab

Elkészítése:

A megtisztított epret rakd egy tálba. Szórd meg cukorral, és hagyd állni körülbelül 10 percig. Amikor a gyümölcs elkezd levet ereszteni, turmixold össze. Ha zavar a magja, nyomkodd át a pürét egy kisebb lyukú szűrőn vagy gézen.

Öntsd a tejet egy lábosba, és kis lángon kezdd melegíteni. Amint megjelennek a tetején a buborékok, húzd le a tűzről, és rakd bele a feldarabolt csokit. Keverd addig, amíg a csoki fel nem olvad benne. Add hozzá az epret, a vaníliás cukrot, majd keverd simára az italt. Ha szeretnéd, hogy a forró csoki még élénkebb színű legyen, rakj hozzá egy-két csepp piros ételfestéket vagy eperszörpöt. Töltsd poharakba, díszítsd kedvedre, és élvezd!