Az amerikaiak tudják, mitől indul jól a nap: egy fantasztikus palacsintától. Ha a szendvicskészítésnél csak egy kicsivel is több időd van, vedd át ezt a szokást. A családod hálás lesz érte. Különösen, ha epres amerikai palacsintát teszel az asztalra.  Mesés receptet mutatunk, ráadásul a méricskéléshez elég a kedvenc bögrédet elővenni.

A tésztához
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 teáskanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 teáskanál olaj
fél teáskanál szódabikarbóna

Krémhez
20 dkg mascarpone
16 eper
fél bögre tejszín
3 evőkanál porcukor

Habverővel keverd össze egy nagy tálban a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot és a vaníliás cukrot. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, az olajat és a kissé felvert tojást. Keverd simára, aránylag sűrű masszát kell kapnod. Egy serpenyőben forrósíts olajat, és tégy bele kisebb mennyiségű, körülbelül két evőkanálnyi masszát. Az amerikai palacsinta kisebb és vastagabb, mint a mi hagyományos tésztánk. Süsd aranysárgára mindkét oldalát körülbelül egy-egy perc alatt. Egyszerre akár több palacsintát is tehetsz a serpenyőbe, csak arra vigyázz, hogy ne érjenek össze sütés közben.

A krémhez keverd össze a mascarponét, a tejszínt és a cukrot elektromos habverővel. Ha habos és sima, töltsd meg vele tetszés szerint a palacsintát. Akár egymásra is halmozhatod őket. Díszítsd eperrel.