Ha egy eperimádó egyszer megkóstolta e kedvelt gyümölcsből készült habot, egész biztos, hogy a rabjává válik. Könnyen, gyorsan  finom desszertet varázsolhatsz, ami nyáron  igazi hűsítő. Édesanyámtól tanultam, és nagy családi kedvenc lett.

Hozzávalók:
fél kg eper – megmosva, kicsumázva
3 tojásfehérje
3-4 kanál cukor

eperhab

Elkészítése:
Az előkészített epret egy tálban törjük össze villával. A fehérjékből verjünk kemény habot! Majd adjuk hozzá a cukrot. Ezt követően ismét kemény habot kell kapnunk. Végül keverjük bele az epret, és verjük még egy kicsit kézi habverővel! Poharakba, tányérokba szortírozzuk. Tehetjük a sima hűtőbe, de akár a fagyasztóba is. Utóbbi esetben házi készítésű eperfagyit kapunk. Tálaláskor díszíthetjük szép eperszemekkel.