A színes cukormázas kockákat kicsik és nagyok egyaránt örömmel fogják egymás után kapkodni a tányérról. Nem kell sok időt a sütő mellett töltened, mégis csodás lesz a végeredmény. Anna Olson, a népszerű kanadai cukrász új sorozatában ehhez hasonló finomságokkal örvendezteti meg a nézőket. A Food Network tévécsatornán május 7-étől hétköznapokon, 17:00-tól követheted figyelemmel a “Sütés Anna Olsonnal” új, 4. évadát.

A sütemény elkészítéséhez

  • ½ bögre sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
  • ¾ bögre kristálycukor
  • 1 nagy tojás, szobahőmérsékleten
  • 2 ¼  bögre simaliszt
  • 1 teáskanál tisztított borkő
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • ½ bögre színes cukorgyöngy

    *1 bögre = 2,5 dl

 

A cukormáz elkészítéséhez

  • ½ bögre sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
  • 3 ¼ bögre porcukor, átszitálva
  • ¼ bögre 12%-os tejszín
  • 1 ½ bögre vanília kivonat
  • színes cukorgyöngy a díszítéshez

 Elkészítés

A sütőt melegítsd elő 180°C fokosra. Egy 23 x 33 centis tepsit éppencsak vajazz ki, és sütőpapírral bélelj ki úgy, hogy a papír feljöjjön az oldalak mentén.

Egy nagy keverőtálban kézzel krémesítsd a vajat és a cukrot, amíg habos lesz, majd üsd bele a tojást. Egy külön tálba szitáld egybe a lisztet, a tiszított borkövet, a sütőport és a sót. Az utóbbi keveréket egyszerre add hozzá a vajas masszához, és addig keverd, míg egyenletes, de durva morzsás állagú lesz (nem áll úgy össze, mint egy tészta). Ezután szórd bele a színes cukorgyöngyöket is. A keveréket nyomkodd az előkészített tepsibe, és körülbelül 20 percig süsd, míg a szélei éppen barnulni kezdenek. A cukormáz felvitele előtt a süteményt a tepsiben, egy rácson hagyd teljesen lehűlni.

A cukormáz elkészítéséhez vagy kézi elektromos habverővel vagy keverőlapáttal szerelt álló konyhai robotgéppel keverd simára a vajat. Add hozzá a porcukor felét, és először alacsony sebességgel keverd bele, majd közepesen nagy sebességre kapcsolava verd habosra. Közben egyszer-kétszer kapard le az edény falát is. Öntsd bele a tejszínt és a vaníliakivonatot, majd keverd simára. Szórd bele a maradék porcukrot, és ismét előbb alacsony, majd közepesen nagy sebességgel verd habosra a krémet. A mázat kend a sütialapra, és szórd meg cukorgyönggyel. A süteményt hagyd egy órán keresztül lefedetlenül a tepsiben pihenni, majd vágd kockákra.

A sütit légmentesen záródó tartóban akár egy hétig is tárolhatod.

 

Alapinformáció

Nehézségi fok:            könnyű

Előkészítés ideje:        20 perc

Aktív idő:                    20 perc

Elegendő:                    36-48 kocka