Mindegy, hogy csokis pöfetegként vagy ráncos kekszként ismered, a lényeg, hogy ez az édesség valami fantasztikus. A legtöbb amerikai kekszrecepthez hasonlóan gyors és egyszerű.

A mennyei édességet Martha Stewart tette igazán ismertté, most már hazánkban is egyre népszerűbb. A különleges elnevezést onnan kapta, hogy a külseje berepedezik, azaz ráncos lesz. Mások szerint pedig a gomba kalapjára emlékeztet. Kívül roppanós, belül fantasztikusan lágy, már-már a brownie-t idézi. Ebből a mennyiségből körülbelül 30 darab kis kekszet kapsz.

Csokis pöfeteg

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 18 dkg étcsoki
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 nagy vagy 3 kisebb tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél teáskanál só

Hempergetéshez:

  • 6 dkg porcukor

Elkészítés menete:

A feldarabolt étcsokit és a vajat vízgőz felett olvaszd össze. A lisztet mixeld a sóval és sütőporral. A tojásokat keverd ki jól a cukorral és a vaníliával, öntsd hozzá a csokit, és fakanállal, több részletben forgasd hozzá a lisztes elegyet.

Takard le, és tedd a hűtőbe két órára. Pihentetést követően formázz a masszából körülbelül három centi átmérőjű golyókat, mindegyiket lapítsd el egy kicsit. Forgasd porcukorba, majd pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 12-15 perc alatt. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg a csokis pöfetegek kihűlnek, utána szedd csak le a papírról.

Ha a pöfeteg kekszet szereted, ezt a csokis kekszet is imádni fogod.

Szuperfinom amerikai csokis keksz: nekünk ez a recept vált be legjobban