Ha mézeskalácsra vágysz, de nincs időd gyúrni, nyújtani, szaggatni, válaszd a hasonló ízvilágú, mikróban elkészíthető bögrés sütit. A méricskéléssel, keveréssel, sütéssel együtt 10 perc alatt végzel vele. A bögrés-mikrós mézeskalácsos süti nagyon elegáns, az ünnepi asztalon is jól mutat, és már készítés közben fantasztikus karácsonyi illat árasztja el az egész lakást.

Hozzávalók:
5 evőkanál liszt
4 evőkanál tej
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék: őrölt gyömbér, fahéj, szerecsendió és vanília
¼ teáskanál szódabikarbóna

Elkészítése:

Vedd le a polcról kedvenc tűzálló bögrédet vagy egy kisebb tálat. Rakd bele a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a cukrot, és keverd össze. Öntsd hozzá a tejet és az olajat, majd dolgozd homogénné és csomómentesre a masszát.

Rakd a bögrét a mikróba, és a legmagasabb fokozaton süsd körülbelül 2 percig. Ekkor végezz tűpróbát. Szúrj bele egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem ragad hozzá a massza, elkészült. Ellenkező esetben tedd még vissza körülbelül fél-egy percre. Hagyd kihűlni, majd tejszínhabbal, fagyival vagy mézes figurával díszítsd.