Ebben a kánikulában másra nem is vágyunk, mint a folyamatos hűsítőkre. A fagylalt évtizedek óta listavezető e tekintetben. Íme egy könnyen elkészíthető finomság receptje !

Hozzávalók:
1 és 1/2 csésze víz
2/3 csésze cukor
2 ek. könnyű kukoricaszirup
1 friss őszibarack vagy nektarin
1 tk. frissen reszelt lime héja
6 ek. citromlé
csipetnyi só

Elkészítése:
Keverd össze a cukrot, a kukoricaszirupot és a vizet, majd közepes lángon melegítsd, míg a cukor feloldódik. Párold meg ugyanebben a szirupban a barackot vagy a nektarint. Tartalékon főzd körülbelül 10 percig! Ezt a barackdarabos szirupot öntsd turmixgépbe, add hozzá a lime héját és a sót. Keverd simára! Végül tedd mélyhűtőbe egy éjszakára és másnap fogyasztható!