Nincs farsang fánk nélkül! Nem kell az egész délelőttöd a konyhában töltened, hogy elkészítsd a hagyományos szalagosat. Idő hiányában dobd össze a pofonegyszerű banános változatot. Fél óra múlva már az asztalon illatoznak a mutatós és finom édességek. Ha a banánt meglocsolod kevés citrommal, biztosan nem barnul be.

Banánfánk recept

Hozzávalók:

  • 3 db banán
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1.5 dl tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Elkészítése:

Szitáld át a lisztet, majd keverd össze a sütőporral és a sóval. A banánt villával jól törd össze. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, a tejet, és forgasd hozzá a lisztes keveréket. Dolgozd simára a masszát. Ha szükséges, tejjel hígíthatod, liszttel sűrítheted.

Forrósíts olajat egy mély lábosban vagy serpenyőben, és két evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd aranybarnára körülbelül öt-hét perc alatt, közben forgasd. Óvatosan szedd ki, csepegtesd le papírtörlőn, és porcukorral megszórva, vagy lekvárral, csokiöntettel kínáld.

Ezek a fánkok is mennyeiek, és könnyen elkészíthetőek!

Fantasztikus forgácsfánk régi családi recept szerint: farsangi időszakban kötelező

Pillekönnyű, extragyors túrófánk: a farsang nagy sztárja