Nem csoda, hogy az amerikai gyerekek odavannak ezért a csokis kekszért. Sőt, mára már minket is meghódított. Omlós, isteni, pofonegyszerű, és mindennel együtt 20 perc alatt elkészülsz vele. Egy forró ital mellé nem is kívánhatnál jobbat. Ebből az adagból 12 darab keksz lesz, ezért érdemes rögtön duplázni a mennyiséget.

Amerikai csokis keksz

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsoki
  • 17 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Elkészítés ideje: 10 perc, sütés: 10 perc

Elkészítés menete:

A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd jól össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. Forgasd több részletben a tojásos masszához. Addig keverd, amíg homogén nem lesz.

A tésztából formázz közepes nagyságú golyókat, és rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább 3 centis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel, hogy tallér formájúak legyenek. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 8-12 perc alatt. Várd meg, amíg kihűlnek, utána rakd csak át tányérra. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl. Nyugi, ha először kicsit puhának tűnik, amire kihűl, teljesen tökéletes lesz a csokis keksz állaga.