Ne csodálkozz, ha az almás-fahéjas muffin sütése közben az egész család egyszer csak megjelenik a konyhában. Mindenkit messziről odacsalogat a süti különösen finom illata. Ha követed ezt a receptet, villámgyorsan fantasztikus édességet tehetsz az asztalra. A tésztába keverhetsz csokidarabokat, kandírozott citromot, narancsot vagy diót.

Hozzávalók 12 muffinhoz

  • 3 alma
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 kisebb bögre tej
  • fél kisebb bögre olaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg

Reszeld le az almát nagyobb lyukú reszelőn, és add hozzá az ízlés szerinti fahéjat. Dobhatsz hozzá még egy kis szegfűszeget is. Az almás masszát hagyd állni addig, amíg a tészta elkészül.

A tojásokat keverd habosra gépi habverővel, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot! Utána fokozatosan jöhet a tej és az olaj. Majd szép lassan forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Végül keverd hozzá óvatosan az almás masszát.

Adagold a homogén tésztát vajjal kikent vagy kapszlikkal bélelt muffinformába. Tedd előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj az egyik sütibe  tűt vagy hegyes kést, ha nem tapad hozzá massza, az almás-fahéjas muffin elkészült.