Tudod már, milyen sütit készítesz idén húsvétra? Ne hagyd a választást az utolsó pillanatra, főleg, ha előtte tesztelni is szeretnéd! Ha a répatortát megkóstolod, biztosan adsz neki egy esélyt az ünnepen is. Ha rajongsz a mézeskalácsért, feltétlenül próbáld ki, hisz a két süti ízvilága nagyon hasonló. Sütheted tortaformában vagy sima tepsiben. A tetejét díszítheted marcipánból készült gyertyákkal, nyuszikkal. A tésztájába pedig keverhetsz kandírozott narancsot vagy citromot.

Répatorta

Hozzávalók:

  • 22.5 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt répa
  • 20 dkg cukor
  • 17.5 cl olaj
  • 10 dkg darált dió
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítése:

A répát pucold meg, mosd meg, majd reszeld le. Üsd egy tálba a tojásokat, majd keverd habosra az olajjal és a cukorral. A lisztet vegyítsd a fahéjjal, a darált dióval, a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral. Forgasd a tojásos alapba a répát, majd a lisztes mixet is. Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, kiveheted a sütőből.

Mascarponés krém:

  • 30 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
A mascarponét keverd ki jó alaposan a cukorral és a vaníliával, majd kend a süti tetejére, esetleg félbe is vághatod, és megtöltheted vele.

Próbáld ki ezt a különleges húsvéti sütit is!

Így készül az angol húsvéti zsemle, a hot cross bun