Ma már a húsvéti időszak nagy slágere, pedig nem is olyan régen csak viccelődtek vele. Vannak persze, akik a répatortát még mindig vonakodva kóstolják meg. Az egyik legegészségesebb édesség, kicsik és nagyok nagy kedvence. Próbáld ki ezt a receptet, már sokszor bizonyított!

Hozzávalók:

25 dkg porcukor
25 dkg reszelt répa
15 dkg darabolt dió
20 dkg liszt
3 tojás
2,5 dl olaj
1,5 teáskanál fahéj
1 csomag sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só

Elkészítés:
Keverd össze az olajat, a cukrot és a tojást. Majd vegyítsd a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat, és fokozatosan forgasd a tojásos masszába. Végül mehet hozzá a darabolt dió és az apróra reszelt répa is. Ha a massza homogén, egyengesd sütőformába. Told 170 fokos sütőbe, és körülbelül 30 percig süsd. Tűpróbával teszteld. Ha beleszúrsz egy hegyes kést, és nem ragad rá a tészta, elkészült.

Készítsd el a mázat!

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
5 dkg vaj
ízlés szerint porcukor
citromlé
mandulaforgács

Elkészítése:
A mascarponét alaposan keverd ki, add hozzá a vajat,  majd a cukorral és a citromlével ízesítsd. Marcipánmasszából formált répákkal díszítheted! Az oldalára mandulaforgácsot is szórhatsz.