A nagy kánikulában egy nagy pohár hideg limonádéra senki sem mond nemet. Érdemes különféle gyümölcsökkel is kipróbálni, málnával és dinnyével különösen ütős. A zamatos üdítők a kerti partik sztárjai, de strandoláskor, kirándulásokon, zsúrokon is biztos sikerre számíthatsz velük. Ezek a változatok különösen ütősek, és roppant egyszerűek. Tálaláskor rakj a poharakba citromkarikát, és díszítsd mentalevelekkel.

 

Málnás limonádé

A sziruphoz

  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre víz

A limonádéhoz

  • 8 citrom
  • 4-6 bögre hideg víz
  • ¾ bögre cukor
  • ¾ bögre málna

Készíts szirupot, azaz kezdj melegíteni egy bögre vizet, majd rakd hozzá a cukrot. Ha elolvad, le is veheted a tűzről. A málnát alaposan mosd meg, és pépesítsd villával vagy botmixerrel. Sőt, akár gézlapon vagy kis lyukú szűrőn le is szűrheted. Egy nagy kancsóban keverd össze a málnapürét, a cukorszirupot és a citromok frissen facsart levét. Öntsd fel 4-6 bögre hideg vízzel. A víz mennyisége az ízlésedtől függően változhat. Tálaláskor dobj a poharakba málnaszemeket.

Bodzás limonádé

  • 10 bodzavirág
  • 2-2,5 liter víz
  • 4 evőkanál méz
  • 2 citrom felkarikázva

A bodzavirágokat mosd meg, és kicsit rázogasd meg, hogy ne maradjanak bennük bogarak. Rakd egy nagyobb edénybe, tedd rá a megmosott, karikákra vágott citromkarikát, és öntsd fel vízzel. Hagyd állni egy napon át, majd szűrd le. Feldobhatod még mentával vagy citromfűvel.

Dinnyés limonádé

  • 1 kg dinnye
  • 4 bögre víz
  • 1 bögre friss mentalevél
  • 1/2 bögre barnacukor
  • 2 citrom

A citromokat negyedeld fel, és facsard egy kancsóba. Add hozzá a mentát, a cukrot, a feldarabolt, pépesített dinnyét és a vizet. Jól keverd össze, és tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. A felnőttek kis vodkát is rakhatnak hozzá.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés