A különleges ízű és illatú gyömbér rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik. A hideg, influenzás időszakban segít felturbózni immunrendszeredet, kiváló ellenszere a meghűléses betegségeknek. Készíts belőle házi gyömbérszörpöt. Szódával legalább olyan finom, mint gyermekkorod kedvenc üdítője volt. Formás üvegben pedig tökéletes gasztroajándék.

Hozzávalók:
20 dkg gyömbér
70 dkg cukor
1.5 l víz
3 citrom

Elkészítése:
A gyömbért egy zöldséghámozóval pucold meg nagyon vékonyan, és szeleteld fel. A vizet öntsd egy lábosba, rakd bele a cukrot, és forrald össze, azaz készíts szirupot. Tedd bele a szeletelt gyömbért, facsard bele a citrom levét. Forrald fel ismét, majd húzd le a tűzről, és takard le. Hagyd 20-60 percig az edényben attól függően, hogy mennyire szereted erősen a gyömbér ízét.

Utána szűrd jól kimosott, felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, és rakd szárazdunsztba, azaz plédek közé. Várd meg, amíg kihűl. Ha hosszabb ideig szeretnéd eltartani, késhegynyi tartósítót is tégy a tetejére. Hűvös helyen tárold.