Ha szereted a gyorsan elkészíthető, gyümölcsös sütiket, akkor ez a te recepted! A muffin alapja egy egyszerű joghurtos kevert tészta, amibe friss áfonya kerül. Így a süti édességét a fanyar gyümölcs ellensúlyozza. A tésztát pofonegyszerűen elkészítheted, csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni. A sütési idő is maximum 20 perc, tehát nem fogsz nagyon megizzadni a konyhán a kánikulában sem.

Áfonyás muffin receptje

Hozzávalók: 

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg joghurt
  • 20 dkg áfonya
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése: 

Az áfonyát mosd meg, és csepegtesd le. A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a sütőporral és a fahéjjal. A tojást üsd egy másik edénybe, rakd hozzá a kétféle cukrot, és keverd szinte fehéredésig. Dolgozd hozzá a joghurtot, az olajat, majd forgasd bele a lisztes mixet, végül pedig az áfonyát.
Keverd simára a tésztát, és egyengesd a masszát kapszlikkal bélelt muffintepsibe. Ne töltsd teljesen tele, mert sütés közben a muffinok megemelkednek. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.

Most van a gyümölcsös tejpiték szezonja is. A franciák nagy kedvence, a puha clafoutis, átmenet a palacsinta és a piskóta között. Bogyós gyümölcsökkel különösen finom. 

Nyárias clafoutis: mennyei tejpite bogyós gyümölcsökkel

Fotó forrása: www.pixlr.com